ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zlínský deník - zprávy

Z regionu

Zlínský deník - zprávy Zdroj: Zlínský deník - zprávy |

OBRAZEM: Majáles ve Zlíně přilákal studenty i pětaosmdesátileté seniory

3. 5. 2024 | Ani letos nechyběla ve Zlíně chybět tradiční oslava jara, mládí a studentského života. Páteční (3. května) majáles studentů Univerzity Tomáše Bati přilákal hojnou účast všech věkových kategorií.

Rallysprint Kopná omezí dopravu u Slušovic. Kde si v pátek a sobotu dát pozor?

3. 5. 2024 | Organizační výbor automobilové soutěže Rallysprint Kopná upozorňuje všechny soutěžní týmy, motorizované fanoušky na dopravní omezení na hlavním silničním tahu č. 49 vedoucím ze Zlína do Vizovic při odbočení na Slušovice. V současné době zde probíhá výstavba kruhového objezdu a příjezd ve směru ze Zlína je značně komplikovaný.

Otrokovické koupaliště se chystá na léto. Otevře v červnu a vstupné nezdraží

3. 5. 2024 | Areál koupaliště v Otrokovicích se pomalu připravuje na zahájení další sezony. Při pěkném počasí otevře už v červnu. Pozitivní zprávou je, že cena vstupného zůstává beze změny. Základní celodenní vstupenka přijde dospělého na 100 korun, děti a seniory na 50 korun. Nového provozovatele bude mít občerstvení, což přinese obměnu nabízeného sortimentu.

Ve Zlíně vyroste nová čtvrť. Boněcký rybník nabídne asi 400 bytů

2. 5. 2024 | Celkem 400 bytů různých dispozic pro mladé, rodiny i seniory nabídne plánovaná čtvrť Boněcký rybník ve Zlíně. Na třech hektarech ve východní části města vyroste 19 domů, každý s více než dvaceti byty, které budou spojeny po třech do klastrů se společným podzemním parkováním.

Kam o víkendu? Na Majáles, festival pro čolka nebo Největší zábavu na Moravě

2. 5. 2024 | Víkendové Tipy Deníku jsou tady! Každý týden pro vás v redakci připravujeme bohatou várku možností, jak zajímavě strávit celý víkend. Vyberte si z naší nabídky akcí. 

V září začne stavba nové technologické fakulty UTB. Budova přijde na 650 milionů

2. 5. 2024 | Na místě, kde stávala budova Univerzity Tomáše Bati (UTB), jež byla vloni kvůli havarijnímu stavu zbourána, se bude od září znovu stavět. Do roku 2026 v centru Zlína vyroste nové zázemí pro Fakultu technologickou, které zajistí vzdělávání v oborech zaměřených na chemii, strojírenství, progresivní materiály a technologie, potravinářství nebo zdravotnictví. Projekt včetně dodávky technologického vybavení a interiérů přijde na 650 milionů korun. ...

VIDEO: Expozice v sýpce a více než stovka stánků. Začala jarní Zahrada Věžky

1. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Stovky aut míří od středečního rána do Věžek na Kroměřížsku. Na prvního máje tam totiž odstartovala tradiční jarní zahrádkářská prodejní výstava Zahrada Věžky. K dostání je tradičně vše pro dům a zahradu. Akce potrvá do neděle.

Ve Zlíně vyroste nová porodnice za 1,5 miliardy. Stavět se začne příští rok

1. 5. 2024 | Budoucí maminky se v roce 2027 dočkají nové, moderní porodnice v Krajské nemocnici T. Bati (KNTB) ve Zlíně. Zahájení stavby za více než 1,5 miliardy je naplánované na polovinu příštího roku.

Na obnovu venkova i restaurování památek kraj vyčlenil 47 milionů korun

1. 5. 2024 | Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce v regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývajícím musí dotaci ještě potvrdit krajští zastupitelé.

Loni chtěl májku ve Zlíně ukrást bezdomovec. Co čeká symbol jara letos?

1. 5. 2024 | Dvanáctimetrová májka zdobí od úterý náměstí Míru ve Zlíně. I když se pořadatelé lehce zapotili, nakonec se dílo podařilo a symbol lásky, plodnosti a mládí střeží centrum obce. Chlapi si vysloužili potlesk Zlíňanů.

Na 1. máje vyrazí ve Zlíně tradiční průvod od mrakodrapu do centra

30. 4. 2024 | Ve středu proběhnou oslavy 1. máje také v krajském Zlíně, a to na náměstí Míru a před vilou Tomáše Bati. Nebude chybět tradiční průvod od mrakodrapu v baťovském areálu do centra města.

Devadesátičlenný orchestr malých velkých filharmoniků vystoupí v sobotu ve Zlíně

30. 4. 2024 | Orchestr s unikátním zvukem, který se podaří dát dohromady jen jednou za pár let. Ve Zlíně se blíží do finále orchestrální projekt Malí velcí filharmonici. Zkušení členové orchestru Filharmonie Bohuslava Martinů (FBM) se opět ocitli v rolích mentorů a nejtalentovanější žáci veřejných ZUŠ Zlínského kraje si mohli vyzkoušet dráhu profesionálního hudebníka.

Kroměříž letos navýší příspěvek na obnovu a údržbu Podzámecké zahrady

30. 4. 2024 | Město Kroměříž přispěje letos částkou 2,25 milionu korun na údržbu a obnovu Podzámecké zahrady. Žádost Správy arcibiskupského zámku a zahrad podpořilo na posledním zasedání 18 z 25 přítomných zastupitelů.

Stavba deseti městských bytů v Otrokovicích je v plném proudu

30. 4. 2024 | Jeřáb čnící zpoza okolních střech je nyní dominantou sídliště Horní Střed V Otrokovicích. V plném proudu jsou práce na výstavbě nového čtyřpodlažního bytového domu v Hložkově ulici. Projekt přinese bydlení v deseti městských bytech o velikosti 2+kk a 1+kk. Investice vyjde na 28,3 milionů korun, radnicí získaná dotace ze Státního fondu podpory investic pokryje více než polovinu, a to 17,5 milionů.

Co bude místo plánované nemocnice v Malenovicích? Kampus, sportoviště nebo byty

29. 4. 2024 | Projekt nové krajské nemocnice, která měla stát ve Zlíně-Malenovicích, je minulostí a hejtmanství řeší, jak využít nabyté pozemky. Nová krajská rozvojová společnost ZRIA se zabývá hned několika variantami, které mají udělat Zlínsko atraktivnější.

V Luhačovicích se v srpnu začne stavět základna pro záchranáře

29. 4. 2024 | Dojezdové časy sanitek k pacientům v Luhačovicích, Pozlovicích a dalších dvaceti obcích spádové oblasti se zkrátí. Už za rok a půl budou záchranáři vyjíždět z nové základny v lázeňském městě. Začít stavět by se měla v srpnu letošního roku.

Zlín běžel modře. Na náměstí Míru se předvedl i Standa Hložek

28. 4. 2024 | /FOTO,VIDEO/ Do modra se v neděli zbarvilo náměstí Míru ve Zlíně. Odpoledne se tam totiž uskutečnil charitativní běh Česko Běží Modře 2024, jehož smyslem byla pomoc lidem s poruchou autistického spektra. Podívejte se, jak to tam v neděli krátce po poledni vypadalo.

O svátcích svezou cestující ve Zlíně i Otrokovicích historická vozidla

28. 4. 2024 | Dva sváteční dny, 1. a 8. května, obzvláštní MHD ve Zlíně a Otrokovicích historická vozidla. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) vypraví poprvé po zimě všechny své historické skvosty na běžné linky. Lidé se jimi svezou za běžné jízdné.

VIDEO: Floria Jaro začala, expozice z tisíců květin nadchla davy

27. 4. 2024 | Tisíce zahrádkářů míří od sobotního rána do Kroměříže, kde úderem deváté hodiny začala tradiční Floria Jaro. Kromě potřeb pro zahrádkáře, zahradníky a domácí kutily nabídne také květinovou expozici na téma Láska v oblacích. Prodejní výstava potrvá do středy 1. května a po krátké přestávce pokračuje dále od 4. do 8. května.

Od května mohou lidé v přístavišti na Baťově grilovat pod širým nebem

27. 4. 2024 | Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinka v otrokovickém přístavišti tak dává další možnost pro trávení volného času rodinám a dalším zájemcům. Přípravu šťavnatého steaku nebo grilované zeleniny pod širým nebem si tady lidé užijí od května, kdy bude vše připraveno k provozu.



Zpravodajství ZlínDnes.cz

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Odchovanec Valašského Meziříčí Michal Postava přestupuje do extraligové Komety Brno

Oceněný nejlepší brankář uplynulé sezony Chance ligy Michal Postava, jenž udělal své první kroky do hokeje na valašskomeziříčském zimním stadionu přes ...

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádal čelní střet dvou osobních vozidel na Kroměřížsku

Ve středu dopoledne krátce po desáté hodině uzavřela tragická dopravní nehoda na několik hodin komunikaci I/50 u Střílek na Kroměřížsku. ...

Zlínský kraj podpořil 75 projektů na obnovu venkova. Mezi obce rozdělí 40 milionů korun

Bezmála 40 milionů korun rozdělí Zlínský kraj mezi 75 projektů, které si připravily obce z regionu. Kromě tří už všechny schválila Rada kraje, zbývají ...

City Challenge 2024: Ukažme společně světu, jak bohatá a jedinečná příroda je v našich městech

Pokud budete od pátku do pondělí 26. - 29. 4. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Ostravě, na Uherskohradištsku a na Veselsku (region Veselí nad Mora ...



Sobota 4.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes