ZlínDnes.cz
ZlínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Zlín a Zlínský kraj |

Tématem filmových klapek je letos Voskovec, Čtyřlístek nebo legenda H+Z

18. 5. 2024 | Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež, který je nejstarším svého druhu na světě, se blíží. Dva týdny před jeho zahájením dorazil do Zlína tradiční Salon filmových klapek. Představuje 125 děl od známých autorů, jako je Kateřina Miler, Kristián Kodet, Iva Hüttnerová nebo Boris Jirků.

Dostavbu části D49 silničáři zřejmě musí přerušit. Vyhodíme desítky milionů, tvrdí

17. 5. 2024 | Právní bitva o stavební povolení pro dálnici D49 v rozestavěném úseku Hulín-Fryšták ve Zlínském kraji bude pokračovat, letošní termín dostavby se pravděpodobně nestihne. Nejvyšší správní soud (NSS) na podnět spolku Děti Země zrušil rozsudek Městského soudu v Praze z roku 2022 a rozhodnutí ministra dopravy z roku 2021, kterým byla potvrzena právní moc stavebního povolení.

Sedmnáct kusů za tři hodiny. Odborná firma začala s odchytem nutrií ve Zlíně

17. 5. 2024 | Zlín se pustil do boje s přemnoženými nutriemi. Pozval si specializovanou firmu, která je v těchto dnech odchytává. První odchyt provedla v Bartošově čtvrti, kde vodní hlodavci trápili místní obyvatele nejvíce a před nedávnem tu usmrtili psa.

Horší podmínky než v Praze. Petice žádá snížení daně z nemovitosti ve Zlíně

17. 5. 2024 | Lidem ve Zlíně vadí, jak výrazně jim od letoška narostla platba za daň z nemovitosti. A místní SPD rozjela v krajském městě akci, aby se nejvyšší daň v Česku snížila. Vedení města však zásadní změnu odmítá a považuje to za kampaň.

Je to kudla do zad, kritizoval kouč Zlína výkon dvou hráčů v záchranářské řeži

16. 5. 2024 | Už to s nimi vypadalo bledě, když doma s Českými Budějovicemi prohrávali a Karviná vedla nad Bohemians. Gólová dorážka střídajícího žolíka Filipa Žáka ale udržela fotbalisty Zlína ve hře o baráž, záchranu si můžou uhrát pořád sami. O lepší výsledek je připravilo přísné vyloučení Schánělce. „Je to škoda. Remíza je málo, chtěli jsme odskočit z posledního místa,“ litoval Žák.

Zlín - České Budějovice 1:1, domácí prohrávali, i v deseti sahali po vítězství

16. 5. 2024 | Souboj posledního s předposledním vítěze nemá. Zlínští fotbalisté ve třetím kole nadstavby remizovali s Českými Budějovicemi 1:1. Hosté vedli krátce po pauze poté, co brankář Dostál podběhl centr a Tranziska hlavou trefil odkrytou bránu. Z dorážky vyrovnal Žák. Následně byl vyloučen zlínský Schánělec. V závěru domácí Slončík trefil břevno.

Za frakturu lebky 12 zápasů. Matoušek z Kroměříže zná trest za zranění

16. 5. 2024 | Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zastavila činnost kroměřížskému Tomáši Matouškovi na dvanáct zápasů. V druholigovém utkání proti Spartě B fauloval protihráče Romana Horáka a způsobil mu frakturu lebky. Matouškovi hrozil trest až na rok a půl.

Mlátičky i kočáry. V Rymicích se pyšní opravenou starodávnou konírnou

16. 5. 2024 | Opravenou budovu napěchovanou nejrůznější historickou zemědělskou technikou představili v Rymicích na Kroměřížsku. Stavení je součástí muzejního areálu zemědělského dvora. Její zprovoznění symbolicky uzavře náročnou proměnu areálu, který slouží pro potřeby muzejních pracovníků a zároveň láká veřejnost.

Musíme najít způsob, jak spolu žít, řekl Zaorálek ve Zlíně k útoku na Fica

16. 5. 2024 | Lídr evropské kandidátky SOCDEM Lubomír Zaorálek ve Zlíně odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Incident zmínil v souvislosti s evropskými i krajskými volbami. Sociální demokracie zároveň představila své priority a kandidáty do podzimních voleb v krajích.

Firma NWT doplatila na drahé energie, soud schválil plán na reorganizaci

16. 5. 2024 | Vrchní soud v Olomouci dnes schválil reorganizační plán energetické společnosti NWT z Hulína na Kroměřížsku, který loni na podzim zamítl brněnský krajský soud. Společnost na sebe podala insolvenční návrh předloni 12. října, když se dostala do potíží kvůli rostoucím cenám energií, které přeprodávala.

Červenka byl pro Zlín dobrou volbou, Slončík odejde, tvrdí agent Nehoda

16. 5. 2024 | Se Zlínem postoupil v roce 2003 do nejvyšší soutěže, kde odehrál dvě sezony. Kdykoliv to jde, navštěvuje jeho utkání na Letné. I proto mu někdejší fotbalový útočník Michal Nehoda přeje záchranu. „Doufám a pevně věřím, že se vyhnou přímému sestupu, i když to bude těžké. Alfou a omegou bude čtvrteční domácí zápas proti Českým Budějovicím,“ říká 47letý Nehoda, nyní sportovní manažer v rodinné firmě Nehoda Sport zastupující mimo jiné reprezentanty Tomáše Chorého, Michala Sadílka nebo slováckou ikonu ...

Na školy ve Zlínském kraji se dostalo 97 procent žáků, otevřou i nové obory

16. 5. 2024 | Ve středu brzy ráno byly zveřejněny výsledky přijímacích zkoušek na střední školy, které organizoval Cermat. Ve Zlínském kraji byla úspěšná drtivá většina uchazečů. Tradičně největší zájem byl o gymnázia. Žáci si letos mohli vybírat i z nově otevřených oborů, jakými jsou například přírodovědecká či technická lycea.

Je to horší, než jsme čekali. Ovocnáři sčítají rekordní škody po mrazech

15. 5. 2024 | Dubnové mrazy napáchaly na ovoci ve Zlínském kraji ještě větší škody, než ovocnáři čekali. Na mnoha místech úroda vypadala špatně, ale až následující týdny ukázaly, jak moc je poničená. Spousta malých plodů meruněk, švestek i jablek přestala růst a spadla na zem. Ovocnáři, z nichž někteří hlásí rekordní škody, by proto uvítali pomoc od státu.

Na Lukov se vrátil vzácný artefakt, sedávala na něm vdova po Bedřichu Smetanovi

15. 5. 2024 | Na první pohled je to jen veliký, skoro půltunový šedý kámen. Přesto se stane pro návštěvníky hradu Lukov na Zlínsku obdivovaným artefaktem. Po desítky let trvajícím úsilí se totiž na zříceninu podařilo vrátit lavičku, na níž sedávala Barbora Smetanová. Žena, které říkali Betty, byla druhou manželkou geniálního hudebního skladatele Bedřicha Smetany.

Kroměříž zaplatila nováčkovskou daň. Okamžitý návrat není v plánu

15. 5. 2024 | Když v úvodním jarním kole doma udolali tehdy vedoucí Vyškov, zdálo se, že se fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž vzepřou předsezonním prognózám odsuzujícím je k pádu do MSFL. Jenže pak jako když utne. Jedenáct zápasů bez vítězství je poslalo ke dnu, odkud se už nezvednou. Dvě kola před koncem sezony se stali prvním sestupujícím týmem.

Gombár propojuje Česko a Slovensko. Režisér Žítkovských bohyní převzal cenu

15. 5. 2024 | Cenu Martina Porubjaka udělují ve Zlíně od roku 2016 v rámci festivalu Setkání Stretnutie. Slovenský divadelní režisér Dodo Gombár ji převzal během včerejšího zahájení 28. ročníku. Patronem festivalu, který potrvá do neděle, je herec, humorista a zpěvák Miroslav Noga.

Mladá Boleslav - Slovácko 0:1, rychlý gól Jurošky, hosté oživili šanci na poháry

14. 5. 2024 | Mladoboleslavští fotbalisté nepotvrdili víkendové vítězství v Ostravě, díky kterému se v ligové tabulce posunuli na čtvrté místo, a ve třetím kole nadstavbové skupiny o titul doma podlehli Slovácku 0:1. Jedinou branku vstřelil hned v úvodu Pavel Juroška.

Kvůli erozi se mají řepa či kukuřice pěstovat na menší ploše. Ale až za rok

14. 5. 2024 | Podle původních plánů se měly letos omezit plochy, kde je možné pěstovat některé plodiny. Je to jedno z opatření státu, které se řadě zemědělců nelíbí. Proto by byli raději, kdyby nezačalo vůbec platit, což se však asi nestane. Přijetí opatření se však o rok oddálilo.

Jdi do pr.... Za to ti snad zaplatili, měl říct Svědík sudímu. Letos asi dotrénoval

14. 5. 2024 | I když má před sebou poslední tři, možná čtyři zápasy během svého šestiletého angažmá ve Slovácku, fotbalový trenér Martin Svědík mužstvo z lavičky už nejspíš koučovat nebude. Za vyloučení ve víkendovém utkání v Plzni (2:4) dostane trest, který by podle disciplinárního řádu neměl být kratší než do konce sezony.

Do evropských voleb jde 24 kandidátů z kraje. Šanci mají zřejmě jen tři

14. 5. 2024 | Ondřej Kovařík z Velkých Karlovic je na kandidátní listině ANO na sedmém místě a svoje křeslo v Bruselu bude obhajovat. Při posledních volbách byl šestkou. Aktuálně je nejvýše postaveným politikem ze Zlínského kraje na kandidátkách, kteří mohou výrazněji uspět.



Zpravodajství ZlínDnes.cz

Ve zlínském muzeu zavládla radost z mimořádného úspěchu

Napětí, které panovalo v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně poté, co na konci dubna byla uveřejněna nominace zrekonstruovaného areálu na Ploštině na cenu Gloria Muasealis, vygradovalo v úterý 14. května odpoledne. V Obecním domě v Praze si totiž ...

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Zlínské Tržiště Pod Kaštany se promění v pouliční ateliér, vznikne originální galerie

V improvizovaný pouliční ateliér se v sobotu 18. května poprvé promění zlínské Tržiště Pod Kaštany. Na neobvyklém uměleckém happeningu Ulice živě se z ...

Město Zlín optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které zasáhly nebo teprve zasáhnou do peněženek obyvatel m ...



Sobota 18.5.2024
Zlínský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes